Na verschillende Romeinse cijferjaren beginnend met de iPhone X, is Apple teruggekeerd naar cijfers, met de introductie van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Dit zijn belangrijkere updates dan de modellen van vorig jaar, grotendeels dankzij extra camera’s, twee voor de iPhone 11 en drie voor de Pro-modellen.
De instap-iPhone 11 verbetert zijn iPhone XR-voorganger met afzonderlijke 12-megapixel Wide en Ultra Wide-camera’s waarmee u bredere foto’s kunt maken zonder toevlucht te nemen tot panorama’s. iOS 13 gebruikt computationele fotografie met beide camera’s om de nieuwe nachtmodus in te schakelen, die meerdere belichtingen combineert voor verbluffend betere foto’s bij weinig licht.
 
De nieuwe TrueDepth-camera aan de voorzijde heeft nu ook 12 megapixels, heeft een groter gezichtsveld voor selfies en ondersteunt Smart HDR voor natuurlijker ogende foto’s. Het neemt nu ook 4K-video op met maximaal 60 frames per seconde en 120 frames per seconde met slo-mo.
Net als de iPhone XR heeft de iPhone 11 een 6,1-inch Liquid Retina-scherm, maar het biedt betere prestaties met de nieuwe A13 Bionic-chip van Apple. Dat maakt Face ID tot 30% sneller en laat het beter werken op verschillende afstanden en onder meer hoeken. Hoewel er nog geen 5G mobiele ondersteuning is, biedt de iPhone 11 wel Gigabit-klasse LTE en Wi-Fi 6. Voor degenen die meerdere mobiele abonnementen tegelijkertijd nodig hebben, ondersteunt het Dual SIM met eSIM.
De iPhone 11 is voorzien van een behuizing van aluminium en glas die volgens Apple het zwaarste glas is dat ooit in een smartphone is gebruikt. Het is ook theoretisch bestand tegen het dunken in maximaal 2 meter water gedurende maximaal 30 minuten – test dat niet als u het kunt vermijden.

En de iPhone 11 wordt geleverd in zes kleuren, met prijzen vanaf € 809,- voor 64 GB opslag.


De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max nemen foto’s en video’s naar het professionele niveau, ondersteunen alles wat de iPhone 11 kan doen en voegt een derde telecamera toe.

Elk van de drie 12-megapixelcamera’s kan 4K-video opnemen met een groter dynamisch bereik en filmstabilisatie. Je kunt tijdens het filmen soepel tussen de camera’s schakelen. De presentatie dempte zelfs een bèta van de FiLMiC Pro-app, waarmee je afzonderlijke videostreams van elke camera tegelijkertijd kunt opnemen.

Voor stilstaande beelden voegt het systeem met drie camera’s een telefotomodus toe aan de modi Wide en Ultra Wide in de iPhone 11, en iOS 13 gebruikt alle drie camera’s en computationele fotografie om nog betere resultaten te leveren. De portretmodus kan nu bijvoorbeeld schakelen tussen breedbeeld en telefoto om een groter gezichtsveld te bieden dat geweldig is voor groepsportretten.

Hoewel de schermafmetingen hetzelfde blijven als in de iPhone XS (5,8 inch) en iPhone XS Max van vorig jaar (6,5 inch), hebben de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max nieuwe Super Retina XDR OLED-schermen met aanzienlijk hogere helderheid en contrast specificaties. Fysiek zijn de nieuwe modellen slechts een haar – bijna letterlijk op ongeveer een halve millimeter – groter in elke dimensie dan de iPhones van vorig jaar. De levensduur van de batterij is veel beter, met de iPhone 11 Pro die tot 4 uur langer meegaat dan de iPhone XS en de iPhone 11 Pro Max die de iPhone XS Max tot 5 uur verslaat.
De iPhone 11 Pro-modellen zijn voorzien van een roestvrijstalen band en een matglazen achterkant met structuur, en ze kunnen tot 30 minuten ondergedompeld worden in maximaal 4 meter water. We raden nog steeds niet aan dit te testen.

Prijzen met 64 GB opslag beginnen bij € 1159 voor de iPhone 11 Pro en € 1259 voor de iPhone 11 Pro Max.

Ze zijn beschikbaar in vier kleuren: goud, spacegrijs, zilver en het nieuwe middernachtgroen.